Proje Logomuz

10.03.2024 10

'Waste Less Save More' isimli e-Twinning projemiz, gıda, para, enerji ve su tasarrufuna dikkat çekmeyi, atıkları azaltarak kuraklığı önlemeyi, kaynakların doğru kullanılmasından öğrencilerin sorumlu olmasını sağlamayı ve teknolojik beceriler geliştirmeyi amaçlıyor. Belirli bir şube yükümlülüğü yoktur. Bu uluslararası bir projedir ve 6-11 yaş arası öğrencilerle gerçekleştirilecektir. Proje sonucunda öğrencilere, ‘Waste Less Save More’ temasıyla kendi kurumlarımızın ortak çalışmasıyla üretilecek olan eTwinning sertifikaları verilecek. Projemizin sonuçları projemize ait sosyal blog, instagram, twinspace gibi sosyal medya kanallarında geniş kitlelere duyurulacaktır.

Para, yiyecek, elektrik, su vb. kurslarımızda doğal kaynak tasarrufu ile ilgili eğlenceli aktivitelerden oluşan ürünleri kullanarak sunum yapabilmelerini ve bilgi alabilmelerini sağlamak istiyoruz. Güvenli internet ve web 2 araçlarını tanıyabilmek, bazen araştırma, bazen etkinlik, bazen bu araçları kullanarak görmek, tanımak ve paylaşmak projemizin önemli unsurlarından biridir. Bu proje kapsamında öğrencilerin aile bireyleri ile evde ve okuldaki arkadaşlarıyla yapacakları işbirliğine dayalı ve dayanışma odaklı çalışma ve etkinlikler onlara paylaşmayı, birlik ve empati kurmayı öğretecek, içinde yaşadıkları dünyayı daha iyi bir yer haline getirmede pay sahibi olduklarını fark edeceklerdir.